Hoofdpersoon Rosalie is tevreden met haar leven. Ze is gelukkig getrouwd Wim, en zeer gehecht aan haar zoon Patrick. In haar vrije tijd werkt ze als vrijwilliger in een nabijgelegen vluchtelingencentrum. Aan die rust komt een einde wanneer de jonge Afrikaanse Joseph uitgeprocedeerd raakt en Nederland moet verlaten. Vastbesloten om hem niet in de steek te laten, neemt Rosalie hem in huis. Een beslissing met fatale gevolgen.
Rosalie staat symbool voor het getraumatiseerde kind. Opgegroeid met een moeder met psychiatrische problematiek is ze al vanaf jongs af aan speelbal van onmacht en onvoorspelbaarheid. Ze is een KOPP kind (kind van ouder met psychiatrische problemen) en heeft nooit in alle onbevangenheid jong kunnen zijn. Rosalie heeft zich, zoals veel getraumatiseerde kinderen, staande weten te houden door ontkenning en verdringing van de waarheid.
Recensies:
Zonder veel omzwervingen zet Claudia een pijnlijk eerlijk verhaal neer, dat ongetwijfeld een groot publiek kan bekoren. Ze schrijft puur, rauw. En toch teder.’ – Janneke Siebelink, redacteur boekenBol.com
Claudia Biegel heeft een prachtige roman geschreven die leest als een trein, en iets wegheeft van een psychologische thriller. Het knaagt en sluimert aan alle kanten, en wegleggen is bijna onmogelijk.
– Books & Bubbles
One comment
Comments are closed.